hava Orta
DOLAR 28,8985 % % 0.13
EURO 31,6462 % % 0.11
GRAM ALTIN 1.867,68 % % 0,51
ÇEYREK A. 3.053,66 % % 0,51
BITCOIN 1.084.523 % -1.289
SON DAKİKA
Google News

‘Dezenformasyona yargı karar verecek’

Son Güncelleme :

30 Mayıs 2022 - 8:51

‘Dezenformasyona yargı karar verecek’

ANKARA Milliyet  – İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Yasası ile ilgili yeni düzenlemelere gidildiğini kaydeden Mahir Ünal, “Çünkü 23 Nisan 2022’de AB, Dijital Hizmetler Yasası üzerinde anlaştı. Bu yasayı esas alarak biz de 5651’i yeniden düzenlendik ve dezenformasyonu da suç kapsamına aldık” diye konuştu. 

Ünal, “Bir bilginin ‘dezenformasyon’ olup olmadığına yargı karar verecek. Suçu üç kademeye bağladık ki bunun teşekkülü, niteliği ve hakimin bununla ilgili vereceği kararda bir belirsizlik ortaya çıkmasın. Ayrıca CMK’ya bunu ekleyerek ifade özgürlüğüne temas eden noktalarda temyiz yolunu açtık. İfade özgürlüğü, eleştiri hakkı, basın özgürlüğü herhangi bir şekilde kısıtlanmasın diye böyle bir düzenleme yaptık”ifadelerini kullandı. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.