hava Parçalı Bulutlu
DOLAR 28,9164 % % 0.18
EURO 31,6794 % % 0.21
GRAM ALTIN 1.871,27 % % 0,70
ÇEYREK A. 3.059,52 % % 0,70
BITCOIN 1.080.414 % -1.485
SON DAKİKA
Google News

Görevine fiilen devam edecek

Son Güncelleme :

14 Mayıs 2022 - 19:23

Görevine fiilen devam edecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Toplantıda Kaftancıoğlu’nun görevine devam etmesi kararı alındı. MYK’da “Bundan sonra ne yaşanacak olursa olsun bizim il başkanımız Canan Kaftancıoğlu’dur. Ne karar alınırsa alınsın, üyeliği düşürülse bile fiilen il başkanımız Kaftancıoğlu” görüşleri dile getirildi. Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı MYK üyeleri, siyasi yasak konusunda “İl başkanlıkları partinin tüzel kişiliğinden sayılmadığı için görevini sürdürebilir” tezini savundu. Toplantıda, MYK’nın İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılmasının sembolik önemde olduğu vurgulandı.

Hukuki süreç anlatıldı

MYK’ya hukuki süreçle ilgili sunum da yapıldı. Yapılan sunumda, Kaftancıoğlu’nun cezaevine girmeyeceği, bu konuda hukukçular arasında bir görüş ayrılığı olmadığı belirtildi. İnfaz rejiminin çok açık olduğu, ceza hukuku uzmanlarının görüşünün de sadece bir gün gir-çık yapacağı yönünde değerlendirme yaptıkları kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun MYK’da “Bunlar korkuyu egemen kılıp yıldırmaya çalışıyor. Yılmayacağımızı görecekler. Canan bizim il başkanımızdır, görevinin başındadır, görevine devam ediyor. Bu tamamen CHP’nin ve Millet İttifakı’nın önünü kesmek için yapılan bir hamle. Ama bu hamlelere CHP asla boyun eğmeyecek” dediği öğrenildi.

Gözler PM toplantısında

CHP bundan sonra izleyeceği yol haritasını Pazartesi yapılacak olan Parti Meclisi toplantısında masaya yatıracak. CHP kaynakları siyasi yasağa ilişkin, “Muğlak olan şeyler var. Bununla ilgili hiç kimse il başkanlığı görevinden alınmamış. Alınırsa bir arkadaşımız resmi yazılarda imza atar ama fiili olarak il başkanlığını Kaftancıoğlu devam edecek” dedi.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.