hava 20° Orta
DOLAR 27,5204 % % 0.2
EURO 28,8867 % % 0.24
GRAM ALTIN 1.614,35 % % 0,07
ÇEYREK A. 2.639,46 % % 0,07
BITCOIN 759.221 % -1.462
SON DAKİKA
Google News

NASA, 27 yıl sonra ilk kez Avustralya’dan roket fırlatacak

Son Güncelleme :

09 Haziran 2022 - 9:56

NASA, 27 yıl sonra ilk kez Avustralya’dan roket fırlatacak


NASA, 1995’ten bu yana ilk kez Avustralya’nın kuzey bölgesinden üçlü roket fırlatacağını duyurdu.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Avustralya’dan son roketini 1995 yılında fırlatmıştı. Uzay ajansı, şimdi ise yeniden Avustralya topraklarına dönüyor.

Avustralya Başbakanı Anthony Albenese, üçlü roket fırlatılacağını ve bu görevin ülkesinde 1995’ten beri gerçekleştirilecek ilk NASA fırlatması olacağını söyledi.

AA’da yer alan habere göre Albenese, “Bu proje, Avustralya’nın uzay sektörünü yeni bir döneme taşımak için küresel ve yerel endüstriyi bir araya getirecek.” ifadesine yer verdi.

Bilim ve Sanayi Bakanı Ed Husic, projede ABD ile olan iş birliğinin derinliğine dikkati çekti.

Husic, “Uzay, bölgesel alanlar da dahil olmak üzere ekonomimizi güçlendiriyor ve çeşitli alanlarda istihdam yaratıyor.” dedi.


Yıldızlar ve gezegenler incelenecek

Üç roket, “yıldızların ışığının, etraflarındaki gezegenlerin atmosferini nasıl etkilediği” gibi konularda araştırma yapmak için kullanılacak araçları taşıyacak.


Fırlatmalar 27 Haziran’da başlayacak

Arnhem Uzay Merkezi’nden 26 Haziran’da başlayacak fırlatmalar için yaklaşık 75 NASA personeli Avustralya’da olacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.