CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı: Özgür Özel ve Adaylık Gelişmeleri

CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı, saat 10.00'da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özgür Özel, kurultayı açtı. Divan Başkanlığı için Bülent Nuri Çavuşoğlu önerildi ve oylamaya sunuldu. Öneri kabul edilerek, Divan Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu oldu.
Genel başkanlığa Özgür Özel ile birlikte Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Berhan Şimşek aday olacağını açıklamıştı. Ancak Ümit Uysal, adaylıktan çekildiğini duyurdu. Uysal, 'Açıklayamayacağım gelişmeler nedeniyle adaylıktan çekildim.' diyerek kararını açıkladı.
Kurultaya, önceki genel başkanlar Altan Öymen, Hikmet Çetin, Kemal Kılıçdaroğlu ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, belediye başkanları, onur üyeleri ve delegeler katıldı. Bu katılım, kurultayın önemini artırdı.
Kurultay salonunda, Özgür Özel'in yanındaki koltuk, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu için ayrıldı. Salonda, Mustafa Kemal Atatürk, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu posterleri dikkat çekti. Bu durum, kurultayın tarihi ve siyasi anlamını pekiştirdi.
Kurultay, CHP'nin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirildi. Katılımcıların yoğun ilgisi, partinin iç dinamiklerinin ne denli aktif olduğunu gösterdi. Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir dönemin başlayacağı öngörülüyor.