Balıkçı Gemilerinde İstihdam Artışı ve Yeni Düzenlemeler

img
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, balıkçı gemilerinde istihdam artışını ve yeni düzenlemeleri duyurdu. Balıkçı esnafıyla sahurda bir araya gelen Uraloğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Balıkçı Gemilerinde İstihdam Artışı ve Yeni Düzenlemeler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, balıkçı gemilerinde istihdam artışını ve yeni düzenlemeleri duyurdu. Balıkçı esnafıyla sahurda bir araya gelen Uraloğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, gemi insanlarının ticari gemilerdeki hizmetleriyle denizde emniyet sertifikalarını yenileyebileceğini belirtti.

Yeni Düzenlemeler ve İstihdam Artışı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesi’nde bu ay içinde yeni düzenlemeler yapacaklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Kabotaj sefer bölgesinde tüm yeterliklerde bulunan gemi insanlarımız ticari gemilerdeki hizmetleriyle denizde emniyet sertifikalarını kursa gitmeden veya sınava girmeden yenileyebilecek.” dedi.

Bu düzenlemelerle birlikte, balıkçı gemilerinde istihdam edilecek gemi insanı kaynağının artacağı öngörülüyor. Uraloğlu, “Acente botlarında, ticari yatlarda, yük gemilerinde çalışan gemi insanları yeterlik değişimine gerek kalmadan balıkçı gemilerinde çalışabilecek.” ifadelerini kullandı.

Balıkçılığın Önemi ve Destekler

Bakan Uraloğlu, balıkçılığın sadece bir geçim kaynağı değil, aynı zamanda bir tutku olduğunu vurguladı. “Denizlerin tuzlu sularında, rüzgârın ve dalgaların amansız mücadelesine göğüs gererek, ekmeğini kazanan sizler, aslında sadece bir mesleği icra etmekle kalmıyor, aynı zamanda bir yaşam biçimini, bir kültürü de yaşatıyorsunuz.” dedi.

Uraloğlu, Türkiye’nin denizlerle çevrili oluşunun balıkçılık için önemli bir potansiyel oluşturduğunu belirtti. “Bu potansiyelin verimli şekilde kullanılması ancak modern balık avlama gemileri ve kalifiye personelin yetişmesi ile mümkündür.” şeklinde konuştu.

Balıkçı Barınakları ve Yakıt Desteği

Uraloğlu, balıkçı barınaklarının sayısının 400’e yükseldiğini açıkladı. “2002 yılında 302 tane balıkçı barınağı vardı, hepsini onardık ve çağa uygun hale getirdik.” dedi. Ayrıca, balıkçılara sağlanan yakıt desteği hakkında da bilgi verdi.

“ÖTV’siz yakıt işlemlerinin başladığı tarihten bugüne kadar tüm gemilere verilen 15 milyar 453 milyon lira desteğin 4 milyar 134 milyon lirası balıkçı gemilerine yapıldı.” şeklinde konuştu. Bu desteklerin balıkçılığın sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Gelecek Vizyonu ve İnovasyon

Uraloğlu, Türkiye’nin balık avlama gemileri inşasında önemli bir konumda olduğunu belirtti. “Ülkemiz tersaneleri, dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisini inşa etmiştir.” dedi. Bu tür yenilikçi projelerin, Türkiye’nin balıkçılık sektöründeki rekabetçiliğini artıracağına dikkat çekti.

Son olarak, Uraloğlu, balıkçıların dünya pazarında daha etkin olabilmesi için gerekli tüm desteklerin sağlanacağını ifade etti. “Yeter ki siz dünyaya açılmak isteyin, biz sonuna kadar yanınızdayız.” diyerek balıkçılara moral verdi.

Bize Ulaşın