İstanbul'da Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi ve Ulaşımda Aksamalar Yaşanıyor

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullar tatil edildi. Hava koşulları nedeniyle sefer iptalleri ve ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre il genelinde yoğun kar yağışı ve buzlanma beklendiğini açıkladı.
20 Şubat 2025 tarihinde İstanbul genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime ara verileceği duyuruldu. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan engelli, 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar ve hamile personel de idari izinli sayılacak. Valilik, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını önemle rica etti.
İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), bazı seferlerin iptal edildiğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, “Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) tarafından, İstanbul’da beklenen kar yağışı nedeniyle alınan kısıtlama kararı gereği İstanbul Havalimanı kalkış/varışlı 20 ve 21 Şubat tarihli bazı seferlerimiz iptal edilmiştir” dedi.
Ayrıca Ajet de benzer bir açıklama yaparak, 20, 21 ve 22 Şubat 2025 tarihlerindeki bazı seferlerin iptal edildiğini bildirdi. Yolcuların iptal edilen sefer bilgilerine ve uçuş durumlarına ajet.com ve mobil uygulama üzerinden ulaşabilecekleri belirtildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Boğazı gemi trafiğinin kısıtlı görüş nedeniyle geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Bu durum, yoğun kar yağışının etkisiyle oluşan sis nedeniyle gerçekleşti. Gemilerin güvenli bir şekilde seyir yapabilmesi için bu karar alınmıştır.
Kar yağışının etkisiyle İstanbul genelinde ulaşımda aksamalar yaşanması bekleniyor. Özellikle deniz ve hava yollarında sefer iptalleri sıkça rastlanıyor. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için sefer bilgilerini önceden kontrol etmeleri önerildi.
Meteoroloji, İstanbul genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren kar yağışlarının devam edeceğini bildirdi. Cuma ve cumartesi günleri kuvvetli kar yağışları bekleniyor. Ayrıca, buzlanma ve don olayının da etkili olacağı uyarısı yapıldı. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
Kar yağışının pazar öğle saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bu süreçte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. İstanbul Valiliği, bu durumu göz önünde bulundurarak çeşitli tedbirler almıştır.
İstanbul Valiliği, kar yağışının etkisiyle evsizlerin sokakta kalmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Evsiz ve sokakta yaşayan vatandaşların önceden belirlenen konaklama mekanlarına yerleştirilmeye devam edileceği belirtildi. Bu süreçte, sokakta yaşayan evsizlerin 112'ye bildirilmeleri hayati önem taşıdığı vurgulandı.
Ayrıca, elektrik, su, doğal gaz ve diğer altyapı hizmetlerinde mevcut müdahale ekip sayıları artırılarak yaşanabilecek sorunların daha hızlı çözülmesi sağlanacak. Acil sağlık hizmetleri ekipleri de takviye edilmiştir. Olası yolda kalma durumlarında beslenme çalışma grubu gerekli tedbirleri alacaktır.
İstanbul Valiliği, sürecin en sağlıklı şekilde atlatılabilmesi için vatandaşların bazı hususlara azami hassasiyet göstermeleri gerektiğini vurguladı. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması, özel araç kullanılmaması ve ihtiyaç anında toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi önerildi.
Kar lastiği bulunmayan araçlarla kesinlikle trafiğe çıkılmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca, özel sektör kuruluşlarının personel ve iş planlamasını hava şartlarını takip ederek yapmaları gerektiği ifade edildi. Bu uyarılar, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla yapılmaktadır.